Monday, August 2, 2010

Of awards and rewards

What a Monday. I received two 2010 Friendship Awards! Terima kasih Puan Asna and Puan Rahayu =) I appreciate it so much. Never expected to receive anything so online-ish like that since I'm blogging just for fun and sharing any good infos to who ever that stumbles upon my oh-so-lame and not-that-regularly updated blog. Heheh.. :D

Bagi pulak award nie kat 5 orang yang korang rasa ada nilai-nilai PERSAHABATAN yang baik dalam DUNIA BLOGGING nie.
Ape nilai persahabatn yang ada pada setiap 5 orang tersebut?
Sila nyatakan perkara yang PALING hebat korang buat sebagai sahabat. Untuk kita jadikan panduan dan ikutan.

Ok. Here goes the awards!

  1. Mrs Fakri - knal online lepas tu makin rapat when she get married with my husband's uni mate & office mate :) p/s: Lps ni buat tomyam letak udang banyak2 lak k!

  2. Mrs Hafidz - Ayu pn same, my hubby's uni mate & office mate p/s: InsyaAllah.. Kitorang beraye KL thn ni. Nt faheem dtg golek2 kt umh korg k =)

  3. Mrs Latif - Inanots. My best ever buddy kt Taiping dlu. Pastu jadi uni mate tho different faculty. A good listener! p/s: Sorry sangat banyak susahkn ko dgn masalah2 hidup aku.. Thanks a lot! Really appreciate it.. Tak sabar tunggu ko blk dari Jepon!

  4. Mrs Pejoi - Budak huha2 classmate sebelah but same homeroom kat Taiping dlu :p Mempunyai anak kecil bernama Eesya yang sungguh petah berspeaking omputeh. Cobit cobit mulut tu bru tau!

  5. Miss Yusnira - Classmate kat Terengganu dulu! Teman belaja & bergelak ketawa di dalam kelas. Oh rindunye SS..
Sebagai seorang sahabat saya tak mampu nak buat ape2 yang grand untuk anda semua. Tapi saya akan sentiasa pastikan yang saya berdoa setiap hari untuk kesejahteraan kita semua di dunia dan akhirat. Amin ya rabbal aalamin...

Speaking about friendship.. Frankly speaking, I'm not that fond of that friendship thingy before this, I repeat BEFORE THIS. But hey.. everything happens for a reason right? Me being like that simply because I have a FAMILY that is my strongest backbone all this while. My parents, (especially my mom) is a very very protective mother. She will do anything to support and help her children from any burdens that we carries. Tho her actions are sometimes kind of extreme, she's so determine in making sure that she will solve each and every problems that her daughters are facing. That's how I become very much dependent on my family. I do have good friends, but I don't really rely on them in my life. My bad..

I've only started to have a new perspective on friendship when I started to get to know Mr Soul mate years back. He has a lot of good friends and he really rely on his friends just about anything! It's not that he's ignoring his family but maybe the environment that he's in all this while does. He loves his family so much but yeah.. he's a guy! Tak kan nak berkepit dgn family je kan? Apa saja yang dia alami dalam dunia ni, he'll refer it to his bunch of good friends first. And he does have a very peace of mind by doing so. They way he cherishes the friendship, the way he thinks about his friends make me think twice about the precious friends that I left behind all this while. Until one day I read/heard somewhere that says..
"Sahabat2 yang baik akan memberti rahmat kepada kita di akhirat kelak.."
Ooo boy. I have to make good deeds to all my friends starting now! It's the simplest thing to do and I should leave the ignorance part in me asap. Huhu.. I know every person has their own ways in managing their life. And I think it's time for me to give my parents a peace of mind. Need not to worry excessively about me anymore. I'm married to a wonderful man that can take a really good care of me just like my parents did. InsyaAllah.. And I also need FRIENDS accompany to help me live a better life. Thanks friends, for being there just when I needed you. God Bless All!

12 comments:

  1. hati2 memilih kawan..bukan semua kawan itu adalah sahabat..

    ReplyDelete
  2. yup.. btol tu. silap hari bulan, kwn mkn kwn kn. b4 this i think i'm quite selfish bab berkwn. buat hal sndri jek. it's time for a paradigm shift in my lfe..

    just like what my husband always said: "tak rugi buat baik kt org. Allah maha adil.."

    ReplyDelete
  3. what a gud post..by a luvly wife of mine
    igt pesan org2 lama
    "berkasih biar satu, berkawanlah beribu ribu"
    =)

    ReplyDelete
  4. OMG! Cemane boleh terlepas pandang entry ni?? Thanx Lissa! Nasib baik skg zaman moden ada fb, blog and such, dapat la jumpa di alam maya. Hiks! I miss SS too!!

    p.s: 4 names with the title MRS. I'm the only single lady in the list.. Haha!

    ReplyDelete
  5. no problemo! rindula.. xde org nk wat reunion ke? gath SS'00 segan nk pg sbb kte half way je kn. huk.. yus organize la mini gath 3k1. hee.. *teringat plak same2 wat keje BM kt library! ;)

    p/s: u'll get the title nx year aip! :)

    ReplyDelete
  6. Yela Lissa. Kalo gath yg SPM2000 mmg segan la nk join sbb kita smpi 98 je. Last pegi gath 2007 kot. Yang kat Batu Burok tuh. Masa tu macam tak nampak Lissa. Classmate kita pun tak ramai.

    *paling feveret gi library.. hihi

    p.s: InsyaAllah.. harapnya semua lancar la next year :)

    ReplyDelete
  7. yeke.. lisa x pegi pn yg gath 2007 tu. huk.. *tula kn. rs mcm very nice environment je wat keje dlm library dlu kn. bleh duk in group plak tu. me, hanis, u, aida, cindy, chua.. cikgu che minah! :D

    ohoo.. renjis2 dipilis! amin amin.. ;)

    ReplyDelete
  8. memang pun. Sebenarnya bosan duk dalam kelas. Duk library hari-hari pun takpe. Tee hee XD

    aminnnn ;)

    ReplyDelete
  9. tq lisa for d award! terlps entry ni xpasan. ni br tgk. ko sebut masa kt tepeng hihi klaka je ingat2 balik. merajuk la apa la. haaa elok la tu ye sila lah treasure sahabat mu ini jgn buat2 xtau je ecehhh hihi. kidding je ok. i don think im a good friend to anyone jugak. i appreciate my frends cuma nyer efforts nyer xnmpk. kdg2 ingat je xcukup sbb org akan sangka kiter xkisah pn dgn diorg kan. mebi i should say hi more to each of my fren every once in a while. bknnya bila ada apa2 baru nk tegur ye tak huuu

    ReplyDelete
  10. no problemo. ble ade ape2 bru nk tego. ko mengata aku eh! hehehe.. ye la. masing2 pn ade hal ada famli kn. even jiran dpn umh aku pn susah nk betego sape. inikan kwn kte yg tah mane2 around the globe kn. ok, hi ina!! itu hi utk hari ni ok :D happy fasting mama ihsan!

    ReplyDelete
  11. weh ko jgn la terasa! aku ckp pasal aku la. xde makna nyer nk mengata ko. nk ckp aku sound je direct hihi. tulakan masing2 ada komitmen. aku mmg jarang la n xnyempat2 nk tanya kabar kwn2 kdg2. tula sesekali bila ada apa2 rasa segan n bersalah plak nk bertanya hihi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails