Tuesday, October 18, 2011

Welcoming Second Trimester


Mama: One

Faheem: Tu..

Mama: Three

Faheem: For..

Mama: Five

Faheem: Et, nan, tennnn!

Payah la student lagi pandai dari teacher ni..

4 comments:

  1. Ihsan bln ni adalah bln nombor. Bgn pg 1-10. B4 tdo pn sama. Kena sorok buku2 flashcards numbers bila mama dh xlarat kira. Sbb bila dia dh penat kira sndri dia suruh mama plak. Ihsan 7 xmau sebut sbb xconfident hihi. Ni mama tgh ajar -teen numbers. Confuse dia. Eleven jd one one hihi.

    ReplyDelete
  2. zidane pulak - chiit,ebeeen,eight,trii (6,7,8,3).
    pastu kalo ada barang dkt tgn dia mesti dia baling. kadang2 melompat..hehehe best kan tgk gelagat mereka.

    ReplyDelete
  3. cayalah abg ihsan! =) faheem suke sgt seven, die sebut ebeennnnn.. ulang2 sebut yg tu kalo die da boring dgn ape yg kte ajar. hoho

    eh tau x i never believe in flash cards b4 this. tho aku mmg ada bli pn. until few months back aku saje2 ajar faheem time mlm tu, just me n him. faheem ni ble xde org lain die mmg sgt behave. ble ada pengaruh luar mcm2 la perangai. and to my surprise he memorized almost 30plus cards! ada 5 ke 6 cards yang die x biasa tgk mcm clouds, sampan, ring tu pn die still dpt sebut sikit2 yg blakang tu. x smpai 15min pn aku ajar main2 cmtu. i wish i hv more time to do so. tp mlm jela aku ada masa. tu pn kalo x pnt =( ko besla ari2 bleh ajar ihsan!

    ReplyDelete
  4. ummi: haah.. mmg suke tgk time die behave. tp time die malas tu, jgn harap la. buat la cane pn die bolayan. ada skali tu snyp2 die kutil card tu smpai koyak sbb protes mama force him to learn. hohoho.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails