Friday, March 23, 2012

Avillion Port Dickson - Part 2

The continuation of the last babymoon trip. Tho I'm on medical leave for 2 weeks now, I'm so not into typing even an entry. Tapi bile teringatkan draft Avillion PD ni and it's already Friday now (the last day of my sick leave) I think I should be finishing this thing once and for all. Da masuk keje nanti entah zaman bile baru dapat publish entry ni agaknye. Hoho..

The next morning, we went to the Crow's Nest for buffet breakfast.
Cheeky tak anak teruna saya yang banyak cakap ni?
Oh.. Rindu pulak abg Faheem kat school! Lagi 2 jam mama jemput hokeh..

Makanan sume sedap. Tapi yang terpaling sedap adalah roti canai!

Done with yummy breakfast we went brisk walk round the lovely resort..


Singgah Kid's Cabin dan biarkan Faheem main sampai penat. Err.. Pernah ke Faheem penat main? Never! Huhu.. This time jugak papa busy call Hyatt Regency Kuantan Resort untuk cancel our room. Actually we've planned weeks earlier for a stay at Kuantan the coming weekend sebab nak attend his uni mate, uncle ewae punye wedding ceremony. Tapi lepas melihatkan mama Faheem yang setiap masa exhausted aje, so papa decided to cancel the trip. Kesian kat mama katenye. Huhu..

Papa, Faheem with the foot reflexology board. The jogging trail sangat syok, merely because the resort was beautifully designed and decorated and there was plenty of mesmerizing look out points! Oh see the right picture in the collage?

"Ibarat melepaskan BATUK di tangga" Remember that issue? Hehe. Kawan2, yang encik suami saya pegang itulah die BATOK sebenarnye. Dan perumpamaan yang sebenarnya ialah melepaskan batok di tangga. Disebabkan kesalahan orang dulu2 translate jawi to rumi, so mati2 kita ingat kan BATUK is actually the right thing, I mean coughing. Kalau nak batuk kat tangga batuk je laahh kan.. Kekekke..

This is one of my fav look out point! Dengan angin sepoi2 bahasa.. Dengan view yang super manarik itu. Dengan Faheem pun behave je sebab mama da bawak siap2 Cadbury Zip and plain water die. Mama papa pun boleh discuss macam2 dengan tenang. Heaven nye that moment.. =)

Speechless kan? The view was so.. beyond words..

Niceeeeeeeeeee....

Sebelum balik bilik singgah Pet Farm kejap. Excited habes anakanda yang sorang tu..

Da masuk petang tetiba rasa lapar..
Call Pizza Hut Delivery dan makan lah kami tiga beranak kat verandah bilik tu..

Then bawak Faheem beriadah kat tepi pantai. Initially they were playing on the beach. Tapi anakanda tu lagi excited tendang pasir2 pantai sampai masuk mata. Papa pulak tak larat dah kejap2 nak bawak pegi paip air so main kat atas rumput was the second best option. Faheem macam biasa kalau dah main lencun habes satu badan.. Tak nak balik pulak tu. Skali mama trick nak pergi pool baru die nak ikut. Heheh..

As for dinner, we decided to have it in-room. Sebab mama papa malas nak bersiap ape lagi berjalan ke Crow's Nest even tho restaurant tersebut hanya berapa langkah je pun dari bilik =p

Ok dah. Esok sambung the last entry pulak!

2 comments:

  1. ensemnye abang faheem!!! :)

    lisa..bile due? mudah2 an sume berjalan lancar key..insya Allah..take care lisa :)

    ReplyDelete
  2. dear are2.. insyaAllah in a few weeks to come =)
    TQ are! U take care too aip..

    p/s: Umhh siap nt jgn lupe jemput housewarming tau! hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails