Wednesday, September 26, 2012

Honda Freed Test Drive Review

Weekend activity. This is hubby's hobby.
But the wifey suddenly found it to be quite interesting too.
So why not?
Done with routine groceries shopping terus terjah Honda show room.

The typical Honda grill. Comel bukan. Dah la kecik je. Cuteness!
Alamak dashboard bosan amat. So yesterday. Huh. Freed only comes in 1 spec - the lower spec. The higher spec has been discontinued in Malaysia cos banyak lagi MPV yang murah2. So they decided to back off. Berapa ramai sangat Malaysian family nak beli a 99k small MPV kan? Grand Livina, Innova, Avanza jauh lagi murah - tapi segi empat macam peti ais jela design nye. Ops ni suami saya cakap, not me!

Hubby loves the 2-2-3 seating, with a gap at the middle seat (like Naza Ria). Memamg practical for families with toddler yang tak boleh dan tak akan duduk diam dalam carseat. The seat material sangatlah biasa2 sahaja. City jugak the best tho non leather. Hehe. Tapi the ergonomic seating position memang terbaik lah. I guess almost semua MPV pun begitu bukan? Kalau sedan jalan jauh sengal2 la jugak sendi tu..

Anakanda tersayang yang tak duduk diam. Lagi excited bila die tengok mama and papa tengah busy discussing with the sales person. Dia tahu die bole pergi ke mana sahaja, buat apa sahaja, sentuh apa sahaja, tarik apa sahaja, melompat ke mana sahaja tanpa ada orang menjerit namanya seperti selalu.
Luggage area memanglah terhad. Mana2 MPV pun sama. Nak masuk stroller memang kene lipat seat belakang. Stream pun macam tu. Alah susah2 beli Thule storage tu tepek kat atas siling.

Again. Boring nya.. Tapi design belakang Freed cantik jugak. Overal exterior nampak sporty jugak. Tapi interior terlalu biasa. Menyampah tengok pun ada. Auto door pun tak ada. Tapi kalau ikut current budget yang ini sajalah yang termampu buat masa sekarang. Tapi my sincere advice to encik husband yang amat dicintai, maybe we should on hold dulu MPV ni. Next year economy da elok sikit kita upgrade yang elok sikit kan. Sabar jelah dulu..

Next entry, Mazda 5 Test Drive 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails